October 2011

S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
1617181920 2122
23242526272829
3031     

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Monday, April 20th, 2009 12:20 pm
Olen taas lukenut Kemikaalicocktailia ja lisännyt tietämystäni. Kemikaalicocktailissa käsitellään paljon arkisia asioita kuten hammastahnaa, deodorantteja, pesuaineita ja ruokaa – sekä lisäaineita, jotka myös ovat hyvin edustettuina jokapäiväisessä elämässä. Blogimerkintöjen lukemisen lomassa nousen välillä katsomaan omien käyttötavaroideni ainesosaluetteloita, ja aina siellä ilmenee jotain tuttua.

Tänään vuorossa oli purukumi, josta Kemikaalicocktailin kirjoittaja toteaa, ettei se maadu ja varoittaa vielä purukumeista, jotka sisältävät aspartaamia (E951) tai asesulfaami K:ta (E950). Täällä on myös yksityiskohtaista asiaa purukumien sisällöstä. Omassa Xylitol Jenkki -pussissani mainitaan ensimmäisinä aineksina makeutusaineet, ensimmäisenä ksylitoli, eikä luettelossa ole aspartaamia. Kahdeksas ainesosa on kuitenkin jälleen "makeutusainetta", suluissa asesulfaami K. Seuraavalla ostosreissulla luultavasti lukaisen ainesluettelon läpi ennen ostamista.

Sain muuten viikonloppuna lahjaksi reilua 72-prosenttista luomusuklaata, jossa on viittä ainetta ja soijalesitiinistäkin mainitaan erikseen, ettei se ole geenimuunneltua. Hyvin maistui.
Monday, April 20th, 2009 10:39 am (UTC)
Oon käyttänyt niitä Jenkki-purukumeja, mitkä on makeutettu 100%:sti ksylitolilla, ja niissä ei siis ole ollenkaan noita kahta muuta makeutusainetta. Muuten hyvä juttu, mutta oon huomannut, että ne joskus hajoavat minun suussa! Siis niin, että purkkamassa muuttuu rakeiseksi ja kertakaikkiaan hajoaa, ei pysy enää kasassa. Minulla on myös ainakin yksi kaveri, joka on käyttänyt sitä samaa purukumia, eikä hänelle ole koskaan käynyt niin, kun minulle on käynyt niin useamman kerran (ei joka kerta kuitenkaan, eikä joka toinenkaan, mutta aina välillä). Olen koittanut pähkäillä, mitä olen syönyt ja juonut semmoisen hajoamistapauksen lähellä, mutta en ainakaan vielä ole onnistunut löytämään yhdistävää tekijää. On mielenkiintoista, miten jokaisen ihmisen sylki on koostumukseltaan hieman erilainen ja miten myös ruokavalio vaikuttaa siihen. Olen kai yksi niistä onnettomista, joiden sylkeä tuo 100%:sti ksylitolilla makeutettu Jenkki ei oikein kestä.

Mm. Lifesta saatavat Green&Blacksin suklaat ovat minun suosikkeja. Etenkin Maya Gold.
Monday, April 20th, 2009 03:19 pm (UTC)
Kuulostaa ikävältä kokemukselta! Minä ajattelin kokeilla lasten purukumeja seuraavalla kerralla, en tiedä, onko niissä pelkästään ksylitolia. Kiinnostavaa tosiaan tuo että joku ruoka tai juoma tai oman syljen koostumus voi vaikuttaa noin.

Olen nähnyt noita Green&Blacksin suklaita jossain, niitä voisi kokeilla seuraavaksi. Lähikaupassani on aika hyvin reiluja ja luomutuotteita joten kokeiluja voi tehdä hyvin. Kiitos suosituksesta!