October 2011

S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
1617181920 2122
23242526272829
3031     

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Wednesday, April 8th, 2009 04:56 pm
Olen lukenut noin viikon ajan Kemikaalicocktail-blogia, jossa on monenlaista asiaa luomusta, ekologisuudesta ja lisäaineista. Olen innostunut ostamaan esimerkiksi luomu- ja Reilun kaupan tuotteita. Tieto lisää tuskaa eli blogia lukiessa olen saanut tietää monista käyttämistäni tuotteista epätoivottavia asioita, mutta toisaalta on myös ollut hyvä saada tietää lisää ja tehdä sen johdosta erilaisia valintoja.

En varmaan tee tästä mitään ruokablogia, mutta kirjoitan ehkä siitäkin joskus, ja ainakin nyt mainitsen Urtekramin luomusuklaasta, jota ostin. Ostin sekä tummaa (kaakaota ainakin 55 %) että maitosuklaata (kaakaota ainakin 38 %), koska en ollut sitä koskaan ennen maistanut ja halusin vertailla. Urtekramin suklaassa on myös Reilun kaupan raaka-aineita, joten se on monessa suhteessa hyvä ostos.

Ensimmäistä kertaa maistaessani molemmat suklaat tuntuivat hyvin tummilta ja niissä oli voimakas sivumaku. En oikeastaan pitänyt kummastakaan. Toisella kerralla sivumaku tuntui edelleen, mutta tänään maistoin niitä kolmatta kertaa enkä enää erottanut niin voimakkaasti kummaa sivumakua – minkä epäilen olevan aitoa kaakaota, vai onkohan tämä liiallista epäluuloa Fazerin sinistä kohtaan. (Siinä on muuten vähintään 30 % kaakaota, vertailun vuoksi.) Näin näyttää makuaisti tottuvan. Olisi ihan hyvä, jos opettaisin itseni pois makeista suklaista, joita on helppoa napsia vaikka kuinka paljon. Lisäksi luomun ja reilun ostaminen lämmittää mieltä.

Jokohan tässä oli tarpeeksi mainostusta. :)

Reply

From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.